Utilizam cookies pentru ca dumneavostra sa aveti o experienta cat mai placuta. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie sa primim acordul dumneavosatra pentru a seta cookie-urile. Afla mai multe.
Blog
-
Ianuarie 02, 2023
SECȚIUNEA 1. ORGANIZATORUL ȘI REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI
1.1 Campania “Un Ion? Doi Ioni? Nenumărate vinuri de băut împreună!” este organizată și desfășurată de către compania SC DESPREVIN MEDIA SRL (desemnată în cele ce urmează sub titulatura ”Organizator”), societate comercială organizată potrivit legii române, cu sediul social în București, Bd. Iancu De Hunedoara, nr. 50a, Et. 6, Ap. 18, sector 1, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/9355/2020, cod unic de înregistrare RO42879917, reprezentată prin domnul ALEXANDRU LUCIAN DONA, in calitate de Administrator.
1.2 Prin participarea la această campanie, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului regulament astfel cum sunt menționate mai jos.
1.3 Regulamentul oficial este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile din România prin publicarea pe site-ul web www.winedeals.ro, fiind disponibil în mod gratuit oricărui participant pe întreaga durată a campaniei prin accesarea site-ului mai sus menționat.
1.4 Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul regulament, urmând astfel ca modificările să intre în vigoare numai după modificarea prezentului regulament și după anunțul în prealabil a acestor modificări pe site-ul web www.winedeals.ro.
SECȚIUNEA 2. ZONA DE DESFĂȘURARE A CAMPANIEI
2.1 Campania este organizată și se desfășoară pe paginile de social media (Facebook și Instagram) Winedeals.ro, cât și pe site-ul organizatorului, www.winedeals.ro.
2.2 Premiile se vor pune în posesie exclusiv în zona României.
SECȚIUNEA 3. DURATA CAMPANIEI
3.1 Campania va fi lansată la data de 02 ianuarie 2023 și se va desfășura până la data de 08 ianuarie 2023, pe paginile de social media (Facebook și Instagram) Winedeals.ro, cât și pe site-ul organizatorului, www.winedeals.ro, înscrierea și premierea particip
-
Septembrie 20, 2022
SECȚIUNEA 1. ORGANIZATORUL ȘI REGULAMENTUL OFICIAL AL CAMPANIEI
1.1 Campania “CÂȘTIGĂ VIN PENTRU UN AN!” este organizată și desfășurată de către compania SC DESPREVIN MEDIA SRL (desemnată în cele ce urmează sub titulatura ”Organizator”), societate comercială organizată potrivit legii române, cu sediul social în București, Bd. Iancu De Hunedoara, nr. 50a, Et. 6, Ap. 18, sector 1, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/9355/2020, cod unic de înregistrare RO42879917, reprezentată prin domnul ALEXANDRU LUCIAN DONA, in calitate de Administrator.
1.2 Prin participarea la această campanie, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului regulament astfel cum sunt menționate mai jos.
1.3 Regulamentul oficial este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile din România prin publicarea pe site-ul web www.winedeals.ro, fiind disponibil în mod gratuit oricărui participant pe întreaga durată a campaniei prin accesarea site-ului mai sus menționat.
1.4 Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul regulament, urmând astfel ca modificările să intre în vigoare numai după modificarea prezentului regulament și după anunțul în prealabil a acestor modificări pe site-ul web www.winedeals.ro.
SECȚIUNEA 2. ZONA DE DESFĂȘURARE A CAMPANIEI2.1 Campania este organizată și se desfășoară pe paginile de social media (Facebook și Instagram) Winedeals.ro, cât și pe site-ul organizatorului, www.winedeals.ro.
2.2 Premiile se vor pune în posesie exclusiv în zona României
SECȚIUNEA 3. DURATA CAMPANIEI
3.1 Campania va fi lansată la data de 21 septembrie 2022 și se va desfășura până la data de 12 octombrie 2022, pe pe paginile de social media (Facebook și Instagram) Winedeals.ro, cât și pe site-ul organizatorului, www.winedeals.ro, înscri
-
August 19, 2022
Italia... Este de ajuns să pronunți numele țării din peninsulă și în minte ți se desfășoară imagini cu simbolurile Romei, cu dealurile acoperite de podgorii ale Toscanei și cu mesele pe care stau preparate delicioase și pahare cu vin nobil. Italia este una dintre țările cu tradiții culinare și vinicole de excepție, așa că, dacă vrei să-i simți spiritul, trebuie să-i guști mâncarea și vinurile. Poți gusta vinurile italiene la ele acasă, dar și la tine. Ți-am pregătit o listă cu 10 recomandări pe care nu trebuie să le ratezi dacă iubești vinul. Hai să le descoperim cu tot ce au mai bun!
Masi Boscaini Osar Rosso del VeroneseRealizat din struguri nobili Oseleta, Osar Rosso del Veronese este un vin complex, care are caracter, dar și finețe. Notele de afine, mure, ciocolată și pământ completează perfect taninii, iar aciditatea se integrează perfect în buchet.
Massi Boscaini MazzanoRegiunea Veneto este propice pentru cultivarea unor struguri de tradiție, ca Rondinella, Corvina și Molinara. Toate cele trei soiuri se folosesc pentru realizarea acestui vin roșu, cu gust intens. Strugurii se usucă o iarnă întreagă înainte de a fi transformați în vin. În acest mod, aromele devin mai puternice, iar conținutul de zahăr mare contribuie la obținerea unei concentrații ridicate de alcool. Massi Boscaini Mazzano este corpolent și persistă mult după degustare. Aromele sale sunt de căpșune, fructe de pădure și cireșe.
Casa Canevel Setage Prosecco DOCG Brut MagnumProsecco este un vin emblematic pentru Italia, iar crama Casa Canevel îl produce atent, din struguri Glara și Chardonnay de calitate maximă. Rezultatul este un vin cu bule perlate fine, ideal pentru a fi servit rece într-o zi de vară la aperitiv. Setage Prosecco DOCG Brut Magnum are note fine de
-
August 19, 2022
Se știe că strugurii sunt materia primă pentru vin, însă pentru a obține o băutură de calitate nu poți folosi orice soi. Strugurii se împart în două mari categorii dintre care una este reprezentată de soiurile de struguri pentru vin, iar cealaltă de soiurile de struguri pentru consum.
În întreaga lume, sunt cunoscute o sumedenie de soiuri de struguri pentru vinificație, iar în cele ce urmează ne-am propus să facem o trecere în revistă a celor mai cunoscute dintre ele.
Acestea se clasifică în funcție de o serie de criterii, precum zona de proveniență, culoare, gust și tipurile de vin alb sau tipurile de vin roșu care se obțin din ele. Având în vedere proprietățile lor atât de diferite, e greu de precizat care este cel mai bun soi de struguri pentru vin, întrucât o astfel de opinie este subiectivă și ține de preferințele fiecăruia.
Noi vom prezenta principalele soiuri și caracteristicile lor, urmând ca pasionații de vinuri să-și facă o părere despre care dintre ele poate fi considerat cel mai bun.
Soiuri de struguri românești
În această categorie, se regăsesc o serie de soiuri de struguri pentru vinurile albe, cât și soiuri de struguri roșii, a căror faimă a depășit de mult hotarele țări. Vinurile autohtone sunt cunoscute în întreaga lume, iar soiurile de struguri românești pentru vin se bucură de aceeași notorietate cu acelea din cele mai renumite zone viticole.Soiuri de struguri pentru vin alb
Podgoriile românești au dat câteva soiuri foarte cunoscute de struguri pentru vin alb. Dintre acestea:Tămâioasa românească
Este un soi de struguri pent -
Iulie 05, 2022
Nouă ne place să credem că există un tip de vin pentru oricine, așadar cel mai bun vin roșu, rosé, alb sau spumant este cel care-ți place ție. Deși, ceea ce am spus mai sus este aplicabil în majoritatea cazurilor, în cele ce urmează intrăm puțin în detalii și te învățăm cum să recunoști un vin cu adevărat de calitate. Cine știe, poate în acest fel te vom ajuta să descoperi un nou favorit. Să tot cumperi vin online în aceste condiții, nu?
Cum recunoști un vin bun: criterii de selecție
Cum recunoști un vin bun: criterii de selecțieExistă multe aspecte pe care le poți lua în calcul atunci când alegi un vin, dar, în general, vei pune accentul pe tipurile de vin, ocazie, soi sau
-
Iulie 05, 2022
Ți-am povestit deja despre cum să alegi vinul potrivit în funcție de ocazie, așadar astăzi ne vom concentra asupra vinurilor care nu necesită o anumită ocazie pentru a fi savurate, ci se potrivesc în absolut orice moment. De data asta ne-am hotărât să abordăm vinurile franțuzești, cu a lor bogată istorie. Află din cele ce urmează care sunt top 5 vinuri franțuzești celebre pe care trebuie să le încerci cel puțin o dată în viață.
O singură mențiune mai avem! Vinurile franțuzești bune nu sunt neapărat și cele mai scumpe vinuri franțuzești sau cele mai vechi vinuri franțuzești!Istoria vinului din Franța
Înainte de a-ți spune ce să bei, ne-ar plăcea să-ți spunem și de ce să bei vinurile respective. Așadar, vom începe prin a-ți oferi mai multe informații despre vinurile franțuzești. Regiunile viticole din Franța sunt 11 la număr: Valea Loarei, Beaujolais. Bordeaux, Sud-Est, Champagne, Alsacia, Burgundia, Jura Savoie, Côtes Du Rhône, Provence și Corsica și Langedoc Rousillon. Toate vinurile franțuzești renumite sunt originare din aceste zone.
Istoria vinificației începe în Franța în jurul secolului al VI-lea î.Hr, atunci când coloniștii greci ocupă Galia de Sud. Totuși, sistemul care avea să definească regiunile viticole și caracteristicile lor diferite apare de abia în 1935. Acesta protejează calitatea produselor și previne frauda și se numește Appellation d'origine contrôlée sau AOC.
Top 5 vinuri franțuzești pe care merită să le încerciNe mândrim cu faptul că suntem vânzători de vinuri franțuzești în București și în restul țării, tocmai de aceea vinurile de pe această list
-
Iulie 05, 2022
Combinația dintre vin și paste este una clasică ce ne aduce aminte de cine cu prietenii, întâlniri de afaceri, mese în familie sau, de ce nu, o cină romantică alături de partener sau parteneră. Valoarea acestei combinații este dată tocmai de versatilitatea ei, existând un număr extraordinar de mare de asocieri între tipuril de paste și tipuri de vin.
Și totuși, asta nu înseamnă că fiecare combinație va fi una câștigătoare! Dacă vrei să te bucuri de o masă cu adevărat specială, te sfătuim să iei în calcul și recomandările specialiștilor. Iată care sunt acestea:Regula de aur
Deși combinația se cheamă paste cu vin, vinul nu se alege în funcție de paste. Pastele în sine nu au o aromă, elementul care le face remarcate fiind de fapt sosul. Așadar, atunci când alegem vinul potrivit trebuie să ne gândim la componența sosului.
De aici lucrurile devin mult mai simple. Ai paste cu carne și tomate, deci sos roșu, alegi un vin roșu. Sosul este ceva mai light și carnea este de pește sau fructe de mare? Mergi cu încredere pe un vin alb sau unul rose. E simplu, un sos roșu cu o aciditatea mare va avea nevoie tot de un vin cu nivel de aciditate egal sau mai mare. În cazul sosurilor cremoase se recomandă vinurile albe seci pentru a mai tempera aroma bogată a sosului.
Desigur, poți merge mult mai în profunzimi și să alegi un vin care este originar din aceeași regiune ca rețeta de paste, dar deja tindem să ne complicăm.
Alegeri în funcție de tipul vinuluiPână la urmă suntem
-
Iunie 14, 2022
Regulamentul Oficial al Campaniei FII BRAND AMBASSADOR PE WINEDEALS.RO (15 iunie - 15 iulie 2022)
Odata cu venirea verii, incep si surprizele pe Wine Deals! Pentru prima parte a sezonului, te invitam la concurs! Toate detaliile privind participarea, premiul si mecanismul le gasesti in articolul de mai jos. Prinde un val de popularitate printre prietenii tăi vara asta și devino influencerul lor preferat! Orice comandă plasată pe #WineDeals îți aduce un cod unic de -5% reducere, pe care tu sau orice prieten îl puteți folosi la alte comenzi, fără limită! Iar fiecare utilizare a codului îți aduce o șansă în plus în marea tragere la sorți pentru un voucher de 300 de lei! Te bagi?
-
Mai 18, 2022
De bucurat te bucuri de el, chit că este roșu, alb, rosé sau spumant, de fiecare dată când ai ocazia. Și totuși, ai stat vreodată să te gândești cum ajunge vinul pe care-l bei la tine în pahar, hăt… din capăt de vie? Probabil că nu. Dacă și pe tine te macină faptul că nu știi destule despre această băutură– de exemplu cât zahăr are vinul sau de ce se acrește vinul–, atunci, rândurile următoare sunt exact ce trebuie. Așadar, iată cum se face vinul!
Cum se face vinul? Tot ce trebuie să știi despre prepararea acestei băuturiCe este vinifacția?
Cum se face vinul: pas cu pas
Selectarea și recoltarea strugurilor
Eliminarea ciorchinilor și codițelor
Zdrobirea și presarea boabelor
Fermentația vinului: aspecte importante
Procesul
-
Mai 18, 2022
Cea mai comună greșeală pe care o fac băutorii amatori de vinuri spumante este să le confunde cu șampania. Desigur, și șampania sau Champagne este un vin spumant, dar nu este nici pe departe singurul. În continuare îți vom explica câte tipuri de vin spumant există, în funcție de patru criterii foarte importante, iar la final îți vom oferi și câteva ponturi despre cum să le combini cu mâncarea.
Tipuri de vin spumant
Așa cum îți spuneam și mai sus, există mai multe tipuri de vin spumant, iar criteriile de clasificare țin de metoda de obținere și regiunea de proveniență, cele două fiind strânse legate, cantitatea de zahăr și în final presiunea din sticlă. Să le luăm pe rând!
În funcție de metoda de obținere
Pentru ca vinul obișnuit să devină spumant, el trebuie să treacă prin două procese de fermentare. Dacă la prima fermentare procesul este foarte asemănător cu cel folosit pentru toate vinurile, la a doua fermentare se face diferența, prin procedura de reținere a dioxidului de carbon. Astfel, vinul este supus la presiuni de până la 6 bari, fapt care determină îmbutelierea lui în sticle deosebit de rezistente.
A doua fermentare a vinului se poate face prin metoda:- Champenoise, cunoscută și drept metoda tradițională. Fermentarea are loc în sticlă, durează mai mult de un an și este cea mai costisitoare. De asemenea, este implicată cupajarea, adică amestecarea de vinuri, dar și degorjarea, adică îndepărtarea depunerilor de drojdie din sticla unde s-a produs ferment
Login and Registration Form